sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Rakkaat Leijonaveljekset

Täällä elellään mukavan rentoa sunnuntaipäivää. Perheen miesväki on jääkiekkopelireissulla Salossa, keskimmäinen lapsista ahertaa rippikouluopinnoissa seurakuntatalolla ja vanhempi lapsista istuu nenä kiinni kirjoissa valmistautuen huomenna alkavaan lukion koeviikkoon. Minulla on siis harvinaisen vapaa päivä jolloin ei ole oikeastaan mitään tähdellistä tehtävää. Koirien kanssa ulkoilut on hoidettu, Siirin kanssa lenkkeillään pihapiirissä ja lähimetsässä hajuja tutkien ja Mallan kanssa tehtiin kimppalenkki ystävän ja lapinkoirakaverin kanssa :)

Muutama sananen siis meidän pupuista, pupuista jotka eivät siis ole veljekset mutta käyttäytyvät kuin veljekset; ovat parhaat kaverukset ja taas toisinaan ihan mahdottomat tappelupukarit. Puput ovat siis kastroituja uroksia, Leevi vähän vanhempi kuin Lassi. Leevi on puhdasrotuinen leijonaharjaskani ja Lassi risteytyskani jossa on leijonaharjasta ja kääpiöluppakorvakania.
  Kesäaikana puput asuvat ulkona, isossa ulkohäkissä ja leikkimökkiin sisustetussa kesämöksässä. Ulkohäkissä on pari suurta kiveä joiden päällä kaverit hyppivät ja kivien alle on kaivettu valtavan syvät tunnelit, ehkä jonain päivänä löydämme puput aidan ulkopuolelta jos joskus älyävät ruveta kaivamaan ylöspäin kohti maanpintaa :)

Talvella puput asuvat sisällä kerrostalossa :) Talossa pääsee kulkemaan kerrosten väliä lattialuukun kautta mutta jätkät otti taas niin paljon yhteenottoja että nyt asutaan eri kerroksissa, huoneessa vapaana voidaan kyllä olla yhtaikaa vapaana ja köllötellä rinnakkain. Kanit on siitä mielenkiintoisia eläimiä että niilläkin on laumahierrarkia ja sitä pitää testata ajoittain miten se toimii..tarpeeksi suuressa tilassa toimii hyvin mutta pieni koppi on turvallisempi olla molemmilla oma. Joka kevät kun ulos muutetaan on samat tappelut tapeltava mutta kani on niin seurallinen eläin että ehdottomasti on hyva että voivat olla yhdessä. Sille johtajuustestille on vain annettava tila aina silloin tällöin :)

Lopuksi vielä kuvasatoa viime kesältä kaniagility treeneistä!







  Mukavaa Sunnuntaipäivää!!

Tellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti