perjantai 31. tammikuuta 2014

Siirin synnytyskertomus

Siirin lämmöt laskivat alle 37:n asteen perjantaina 31.1 puolen päivän aikoihin. Siiri oli rauhallinen, haki seuraa ihmisistä mutta lepäili rauhassa joko sängyllä vieressä tai sängyn alla. Perjantaina söi normaalit kolme pientä annosta makarooni-jauheliha-raejuustoa. Muutamaan päivään ennen synnytystä ei ole halunnut syödä kuivamuonaa. 
Perjantai päivä meni odotellessa ja samoin alkuyöstä oli rauhallista, Siiri kävi muutaman kerran ulkona pissalla, touhuili pentulaatikossa ja lepäili meidän sängyn alla. Ajoittain läähätteli aika lailla mutta oli ihan rauhallinen. N klo 4 aamuyöstä Siiri herätti isännän ja oli jonkun aikaa vähän levottomampi. Aamulla n klo 7 mittasin lämmöksi 36.2. 
Aamupäivän Siiri oli rauhallinen ja halusi lähinnä levätä sängyn alla.

Päivän aikana Siirin lämmöt lähtivät hiljalleen nousuun mutta avautuminen oli todella hidasta. Siiri oli rauhallinen, lepäili lähinnä pentulaatikossa, läähätteli kyllä ja petailikin vähän. Kävelytimme Siiriä noin tunnin välein ulkona pihapiirissä. 

Siiri ei ole lauantaina syönyt mitään, iltapäivällä neljän aikoihin rupesin antamaan Siirille NutriPlus ravintolisä geeliä tunnin välein.

Siiri oli koko avautumisen ajan mielestäni jopa liian rauhallinen ja rento, kun työntöpolttoja ei alkanut kuulua, aavistelin jo huonoa fiilistä. Varsinaiset supistukset alkoivat la iltana noin puoli kymmeneltä. Supistuksia tuli sarjoissa ja liikuteltiin Siiriä ahkerasti koko ajan. Ensimmäinen musta uros syntyi puoli kaksitoista melkoisen puurtamisen jälkeen. Toinen musta uros syntyi pian veljensä jälkeen tosi helposti.

Sitten alkoivatkin piinaavat tunnit :( Siiri hoiti ahkeraan pentuja, nuoli ja imetti. Supistuksia tuli tasaiseen tahtiin mutta selvästi aika heikkoja. Kun pentua oli odotettu jo pari tuntia otin yhteyttä eläinlääkäriin ja keskustelimme lähdöstä vastaanotolle. Oli melkoinen riski lähteä siirtämään synnyttävä äiti ja kaksi parituntista pentua pakkassäässä n 30km:n päähän :( Pakko oli lähteä matkaan, Siiri kuljetusboksiin ja pennut lämpöpeiton ja pakkausten kanssa sinne myös. Onneksi kaikki meni hyvin ja pennut pysyivät lämpiminä :) 

Vastaanotolla Siiri sai kalsium- ja oksitosiini tipat joiden kanssa yritettiin saada pentu ulos, tuloksetta. Sitten lääkäri katsoi ultraänellä ja siinä kun Siiriä käännettiin selälleen ja tutkimusten perusteella lääkäri päätti tehdä keisarinleikkauksen niin Siiri rupesikin ponnistelemaan ja synnytti ison mustan pojan normaalia kautta :) Sitten tarkistus vielä ettei enempää pentuja ole tulossa.

Ja niin lähdimme helpottuneina kotiin. 

Eli vähän mutkikkaampi synnytys mutta loppujen lopuksi kaikki hyvin. Siiri on onnellinen ja tyytyväinen äiti ja pennut syövät ja nukkuvat äitinsä sylissä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti